Жажда за слава - Кой е Лука Магнота

TodGG avatar   
TodGG
Don't F**k with Cats: Hunting an Internet Killer-Не се ебавайте с котките

Don't F**k with Cats: Hunting an Internet Killer - Не се ебавайте с котките е документален филм в 3 части , който разказва историята

Канадска интернет знаменитост се издирва по подозрение в убийство

Канадският порно актьор Лука Магнота, който удуши котенца, засне процеса и публикува видеоклипове в интернет, беше заподозрян в убийството на любовника си. Според разследващите Магнота е заснел убийството и малтретирането на трупа и е публикувал записа. След това е изпратил части от тялото на убития на адреси на две политически партии.Сега канадецът се издирва от Интерпол.

Ерик Клинтън Нюман, който официално променя името си на Лука Роко Магнота през 2006 г., е роден през 1982 г. в предградието на Торонто Скарбъроу. Момчето е имало и майка, и баща, но е бил отгледан основно от баба си (много властна жена). Ерик е описан като странен, женствен тийнейджър.Магнота участва в гей порно, работел е и като стриптизьор

Според думите на бивш любовник на Лука се е шегувал много с убийството на животни и хора, а също така изразил желание да убие семейството си. "Той мразеше всичките си роднини, особено баща си, и казваше, че не го разбират."

През 2005 г. Магнота получава условна присъда за измама. Той се дегизирал като жена и пазарувал с откраднати кредитни карти. Общо е успял да похарчи 16,9 хиляди канадски долара.

През 2007 г. в интернет се разпространява слух, че Магнота има връзка с Карла Хомолка, сериен убиец, освободена от затвора през 2005 г. В началото на 1987 г. Хомолка, заедно със съпруга си Пол Бернардо, извършват убийствата на три момичета. Семейната двойка отвлича жертвите си, използва ги за дълги периоди на сексуална игра и след това ги убива. Издевателството е заснето. В резултат на процеса Бернардо беше признат за главния виновник за престъпленията и получи доживотна присъда. Хомолка получава само 12 години.

През 2010-2011 г. Магнота публикува два видеоклипа в интернет, в които демонстрира убийството на котенца. В първия случай той поставя котенцата в прозрачен плик и след това изсмукал въздуха от него с прахосмукачка. Във втория случай той удушава котетата и храни с тях питон. Според някои съобщения Магнота по-късно също е удавил бременна котка във ваната. Всичко това предизвика голямо възмущение сред любителите на животни, те обявиха война на Магнота и се опитаха да го накажат, но безуспешно.

Скоро младият мъж започна открито да казва, че няма да се ограничи до убийството на котенца. Органите на реда обаче не приеха тези изявления на сериозно - за тях изглеждаше, че скандалната интернет знаменитост просто иска да привлече още повече внимание към себе си.

Според следователите на 24 май 2012 г. Магнота е убил Лин Юн в апартамента му. Завързал мъжа за легло, намушкал го до смърт, разчленил го, изнасилил го, извършил непристойни манипулации с бутилка и откъсната ръка от тялото му, отрязал няколко парчета от тялото и го изял. Всичко това убиецът е заснел на видео. Още на 25 май записът, който е насложен с музика от филма „Американски психопат“, се появи в интернет. Адвокат видял записа и се обадил в полицията, но му казали, че видеото най-вероятно е нагласено.

Няколко дни по-късно торсът на Лин Юн, опакован в куфар, е намерен в сметището близо до къщата на Магнота. Тогава никакви подозрения не падат върху порноактьора. И на 29 май отрязан човешки крак пристига по пощата в централата на Консервативната партия на Канада. Пратката съдържала бележка, в която убиецът казвал, че е изпратил общо шест части от тела на различни адреси. Той предупреди още, че няма да се спре само на едно убийство. На 31 май заподозреният е идентифициран и Магнота е обявен за издирване. Междувременно друг пакет, съдържащ част от тялото на Лин Юн (а именно ръката му), е намерен, докато сортират пощата. Адресирана Е до Либералната партия на Канада.

Интерпол обявява Магнота за издирване във всички 190 страни членки на организацията.

 

No comments found