Up next

Алекс Лютый С1Е8 - Свирепият Алекс С1Е8 2020 БГ СУБ

8 Views· 07/18/24
Anatoli
Anatoli
9 Subscribers
9

⁣Историята, за която се разказва в този филм се основава на реални събития и ни връща в 1975 година и дори още по-назад – в годините 1942-1944. По време на войната на хитлеристка Германия срещу Съветския съюз, на окупираната от немците съветска територия действала тайна полиция съставена в голямата си част от съветски граждани, преминали на страната на немците.
Истинското име на прототипа на Алекс от настоящия сериал е Юхновский, Александр Иванович . Заради безграничната жестокост, която е проявявал по време на наказателните операции, с цел да се хареса на своя немски командир Ото Кьорнер, самите немци го наричали „Свирепия“ или още „Камшика“.
След обрата в хода на войната, партизани намират обезобразения му труп в гората. Успяват да го разпознаят по полицейската униформа и документите.
⁣Годината е 1975.
Писателят Фьодор Кононенко, се готви да издаде книга за жестоките престъпления от страна на продажните „съветски“ граждани, преминали на страната на немците по време на войната. Централна фигура между тях е довчерашният ученик от последния клас на гимназията, Александър, известен като Свирепият Алекс. По време на обработката на архивни документи, Кононенко, прави невероятно заключение: Свирепият Алекс, когото от 30 години всички са смятали за мъртъв, е жив и живее под чуждо име! Той незабавно се обажда по телефона на своя приятел – началника на специалния отдел на МВР, за издирване на военнопрестъпници – генерал Пьотр Сомов и му съобщава зашеметяващата новина. Двамата се уговарят да се срещнат на другия ден, за да обсъдят проблема.
⁣⁣През нощта, Кононенко загива от ръката на неизвестен убиец…
⁣Генерал Сомов възлага разследването на убийството, на най-добрия си следовател - полковник Егор Сухарев и най-новия сътрудник на специалния отдел – младият и ентусиазиран старши лейтенант Борис Касянов. Естествено, след като генерал Сомов, споделя с тях новината, която му е съобщил Кононенко преди смъртта си, сам се натрапва изводът, че убийството най-вероятно е свързано с констатациите, които писателят е направил подготвяйки своята книга и е дело на Свирепия Алекс.
Да, но кой е той? Как се казва сега? Как изглежда след 30 години? Много са въпросите на които следователите трябва да намерят отговор; много са и лицата които по една или друга причина са в "номинациите" за Свирепия Алекс.

Show more

 0 Comments sort   Sort By


Up next